Hop - Humulus lupulus
Hop - Humulus lupulus
De Hop is een tweehuizige plant, je hebt mannelijke en vrouwelijke planten. Alleen de 'vrouwen' krijgen de kenmerkende hopbellen. Willen er vruchtbare zaden kunnen ontstaan dan moet er in de buurt bij de dames een mannelijke plant in de buurt staan. Ook zonder de bevruchting zullen de hopbellen worden gevormd. Hop is wellicht het meest bekend als één van de ingrediënten van bier (zie verder bij gebruik)
Gebruik: Bij het brouwen van bier worden hopbellen gebruikt als bitterstof. Het is de bittere stof Lupuline dat bier een karakteristieke smaak geeft.
Specificaties
Bestuiving/nectar: | Hommels, Vlinders, bijen |
---|---|
Bloeimaanden: | juli, augustus, september |
Bloeitijd beginmaand: | juli |
Bloeitijd eindmaand: | september |
Eigenschappen: | Eetbare wilde planten |
Hoogte tot: | 500 |
Hoogte van: | 100 |
Inheems/uitheems: | Inheems in Nederland |
Levensduur: | Vaste plant |
Licht: | halfschaduw, schaduw |
Natuurlijke groeiplaatsen: | Bos, Bosrand, Moeras |
Planttype: | Klimplant |
Vocht: | nat, vochtig |
Voedselrijkdom: | voedselrijke grond |
Specifieke instructies zaaien en verzorging
De zaden van deze koudekiemer moeten eerst vocht op kunnen nemen in een warme periode (2 tot 5 weken). Daarna doorbreekt een periode van kou (tussen +5 tot -5°C) de kiemrust. Hoe lang zo’n periode moet zijn, is per soort verschillend. Temperaturen lager dan -5°C verlengen de periode, omdat het proces dan stil staat. De natuurlijke winteromstandigheden zijn meestal het meest effectief voor het doorbreken van de kiemrustperiode. De kieming kan soms wat langer op zich laten wachten.Algemene verzorginstructies
De Hop is een tweehuizige plant, je hebt mannelijke en vrouwelijke planten. Alleen de 'vrouwen' krijgen de kenmerkende hopbellen. Willen er vruchtbare zaden kunnen ontstaan dan moet er in de buurt bij de dames een mannelijke plant in de buurt staan. Ook zonder de bevruchting zullen de hopbellen worden gevormd. Hop is wellicht het meest bekend als één van de ingrediënten van bier (zie verder bij gebruik)
Gebruik: Bij het brouwen van bier worden hopbellen gebruikt als bitterstof. Het is de bittere stof Lupuline dat bier een karakteristieke smaak geeft.
Specificaties
Bestuiving/nectar: | Hommels, Vlinders, bijen |
---|---|
Bloeimaanden: | juli, augustus, september |
Bloeitijd beginmaand: | juli |
Bloeitijd eindmaand: | september |
Eigenschappen: | Eetbare wilde planten |
Hoogte tot: | 500 |
Hoogte van: | 100 |
Inheems/uitheems: | Inheems in Nederland |
Levensduur: | Vaste plant |
Licht: | halfschaduw, schaduw |
Natuurlijke groeiplaatsen: | Bos, Bosrand, Moeras |
Planttype: | Klimplant |
Vocht: | nat, vochtig |
Voedselrijkdom: | voedselrijke grond |